Valikko

Nähdäänkö nyt NHL:n suurin yllätys? – ”Täysin poikkeuksellista”

Samuel Savolainen 13.5.2012 09:14
Nähdäänkö nyt NHL:n suurin yllätys? – ”Täysin poikkeuksellista”

Kuva: Getty Images

Vain yksi sinivalkea on jäljellä NHL:n pudotuspeleissä. Phoenixin Lauri Korpikoski kertoo Urheilulehdelle joukkueensa matkasta läntisen konferenssin finaaleihin.

Phoenix Coyotesin yltäminen konferenssifinaaleihin on ollut NHL-väelle perusteellinen yllätys. Monestakin syystä.

Ensinnäkin joukkue on kituutellut vaikean taloudellisen tilanteen kanssa jo pitkään. Vaikka uusi omistaja onkin saattanut jo löytyä, on lopulliseen kädenpuristukseen edelleen matkaa. Toiseksi joukkue on yksi NHL:n nimettömimmistä joukkueista. Stanley Cupin finaalipaikkaa voitaisiin huoletta pitää NHL-kauden suurimpana yllätyksenä.

Joukkueen suomalaishyökkääjä Lauri Korpikoski muistaa hyvin kautta edeltävät ajatuksensa puolueensa jytkymahdollisuuksista. Ilmassa leijui paljon kysymyksiä, varsinkin kun Phoenix jäi runkosajan lähdössä telineisiin.

”Vaikka olisi kasassa kuinka hyvä joukkue, niin ei näitä oikeastaan mieti, että missä kauden lopulla on. Kauden alussa homma oli todellista vuoristorataa, joten ihan heti ei tullut mieleen, että näin hyvin voisi mennä.”

”Mutta helmikuussa kun pelasimme hyvän jakson, jonka aikana otimme 11 voittoa ja hävisimme vain yhden. Siinä tajusi, että jos saa paketin tähän kuntoon pudotuspeleihin, voimme voittaa kenet tahansa. Tämän kauden alussa oli monta kysymysmerkkiä.”

Yksi niistä osoittautui aiheettomaksi.

”Kun Mike Smith hankittiin maalille, kukaan ei tiennyt miten hän pärjäisi. Huoli oli turhaa, hänhän on voittanut meille yksin matseja. Hän on ollut uskomattoman hyvä”, Korpikoski suitsuttaa.

Vastaan asettuva Los Angeles Kingsista Korpikoski löytää samoja elementtejä kuin kahdesta edellisestä pudotuspelivastustajasta.

”Jos katsoo Los Angelesia – se on kuin puristaisi Nashvillen ja Chicagon samaan. Heillä on Chicagon tavoin yksilötaitoa, mutta samalla heissä yhdistyy Nashville-henkinen joukkuepeli. Paketti on hyvin kasassa. Kova vastus on tulossa.”

Phoenixin ja Los Angelesin löytyminen konferenssifinaaleista kertoo Korpikosken mukaan myös siitä, miten tasainen liiga NHL tänä päivänä on.

”Ja koko ajan menee vain tasaisemmaksi. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa! Tämä on tilanne varsinkin läntisessä konferenssissa, yhtään helppoa joukkuetta ei ole. Pudotuspelitkin ovat olleet jotain täysin poikkeuksellista.”

Lauri Korpikoski luonnehti Urheilulehdelle Chicago-sarjan jälkeen Phoenixin pelitapaa vittumaiseksi. Samoilla aseilla mennään edelleen.

”Joukkueemme on sellainen, että pelaamme tiiviisti, emmekä lähde hyökkäyksen kautta voittamaan pelejä. Emme silti ole mitään peruuttelijoita. Karvaamme kun paikka tulee ja pyrimme olemaan aggressiivisia. Meillä on hyvä tasapaino pelissämme. Siten olemme menestyneet ja olemme sen myös ansainneet."

Lue kattava ja perusteellinen raportti Phoenixista ensi torstain Urheilulehdestä

Samuel Savolainen