Valikko

Mikko Koivu iski kritiikkiä tiskiin voittohuumasta huolimatta

Toimitus 9.5.2012 16:40
Mikko Koivu iski kritiikkiä tiskiin voittohuumasta huolimatta

Leijonien maalihanat aukesivat tiistai-illan Sveitsi-ottelussa komeasti, mutta Suomen konkaripelaajat pitävät jalat tiukasti maassa.

Päävalmentaja Jukka Jalonen suitsutti ottelun jälkeen Mikko Koivun johtamaa ykkösketjua, mutta leijonakapteeni ei itse ollut Sveitsi-peliin täysin tyytyväinen.

”Numerollisesti pelasimme toki hyvin, mutta muuten pelillisesti löytyy parannettavaa”, Koivu aloitti.

”Tätä peliä on vaikea verrata edellisiin. Vastus oli aiempaa parempi ja vauhdikkaampi ja hyökkäsi tosissaan. Nyt kuitenkin pääsimme hyviin kaksinkamppailutilanteisiin ja saimme luotua paremmin maalipaikkoja.”

”Yleisö eli tänään paremmin mukana ja fiilis oli kokonaisuudessaan rahtusen parempi. Mutta oikeaa pelifiilistä ei hakemalla haeta. Kun saamme vielä henkisesti maksimilatautumisen päälle niin hyvä tulee.”

Leijonien konkaripuolustaja Ossi Väänänen löysi pelistä jo paljon hyvää.

”Pääsimme painostamaan vastustajaa. Ajoimme maalille aktiivisemmin. Sitä kautta peliin tuli tehoa. Selvää eteenpäinmenoa.”

”Oma pelikin tuntui kivalta. Nautin. Nastaahan tuolla on pelata”, Väänänen totesi

Leijonien maalinteko-ongelmasta on puhuttu ja kirjoitettu viime päivinä runsaasti, mutta tiistai-iltana maalihanat aukesivat ja Sveitsin verkko heilahti peräti viidesti. Mikä on maalien merkitys jatkon kannalta?

”En usko, että ne merkitsevät mitään. Kivahan se oli maaleja tehdä, mutta seuraava peli on uusi peli ja turha näitä enää silloin on miettiä”, Väänänen töksäytti.

”Joukkueesta löytyy tulivoimaa ja taitoa sen verran, että jossain vaiheessa lähtee väkisin kulkemaan. Ei tässä ole tarvinnut murehtia maalintekoa, se on muiden murhe.”

Suomi kohtaa Ranskan torstaina kello 20.15. Perjantaina vastus kovenee jälleen, kun Hartwall Areenan kaukalossa kohtaavat Suomi ja Kanada.

Katja Kantanen