Valikko

Mikael Granlund: "Miksi meillä olisi paineita?"

Toimitus 1.5.2012 22:08
Mikael Granlund: "Miksi meillä olisi paineita?"

Suomen jääkiekkomaajoukkue perjantaina alkaviin MM-kisoihin kokoontui vappupäivänä Helsinkiin. Mikael Granlund odottaa innolla kotikisojen alkua.

Tähtihyökkääjä ei hätkähdä kotikisojen haasteita ja paineita, vaikka hype ja mediamyllerrys Suomen joukkueen ympärillä ovat tänä vuonna suuremmat kuin koskaan.

”Ei ole mitään hienompaa, kuin se, että pääsee pelaamaan kotikisoissa. En koe, että meillä olisi paineita, miksi ihmeessä olisi? Keskitymme vain olennaiseen eli pelataan hyvin”, Granlund veistelee.

”Turha tässä alkaa viime vuoden juttuja enää kelaamaan. Samalla asenteella voi lähteä kuin viimekin vuonna. Olen intoa täynnä. Mukavaa päästä taas MM-tunnelmaan.”

Suomen alkulohkossa tulee vastaan ennakkoon heikompia joukkueita, kuten Kazakstan, Ranska ja Sveitsi. Vaikka tosipelit alkavat vasta 7 alkusarjapelin jälkeen, Granlund ei lähde aliarvioimaan vastustajia.

"Joka tapauksessa peliin lähdetään täysillä ja nautitaan."

Leijonien kisaurakka alkaa perjantaina Kari Heikkilän valmentamaa Valko-Venäjää vastaan. Valmistautuminen MM-avaukseen sujuu normaalilla kaavalla.

”Vappua ei ehtinyt juhlia ihmeellisemmin, se oli normaali lepopäivä. Tänään, huomenna ja ylihuomenna treenataan ja syödään hyvin ja levätään. Vielä ehtii muutaman päivän vetää perusreeniä. Eipä sitä mitään ihmeellisempiä valmistautumisia kuin normaalistikaan.”

Ensi kauden kuvioista Minnesota Wildin parin vuoden takainen varaus ei halua vielä puhua, mutta todennäköisesti tie vie NHL-jäille. Tällä hetkellä huhupuheet vievät helsinkiläistä rapakon taakse kolmen vuoden sopimuksella.

”Ai sellaista huhua liikkuu, en ole kuullutkaan. Pelataan nämä kisat ensin ja mietitään sitten tulevaisuutta”, Granlund päättää.

 

 Katja Kantanen