Valikko

Mikael Granlund kivahti - "Tollaisella pelillä ei voi voittaa ketään!"

Toimitus 14.5.2012 13:01
Mikael Granlund kivahti - "Tollaisella pelillä ei voi voittaa ketään!"

Suomi jäi pahasti USA:n jalkoihin, kun pohjoisamerikkalaiset tylyttivät Leijonia sunnuntaina peräti 5-0. Maanantaina MM-turnaus jatkuu Kazakstania vastaan.

Päävalmentaja Jukka Jalonen ei pystynyt heti ottelun jälkeen löytämään syitä Suomen luokattomaan esitykseen.

”Jäällä oli vain yksi joukkue ja se ei ollut Suomi. USA oli todella kova tänään”, Jalonen aloitti.

”Valmistautuminen peliin ei ollut riittävän hyvä, ja se on valmennuksen vastuulla. Pelissä ei ollut tänään liikettä eikä meininkiä emmekä saaneet onnistumisia yksilötasolla. Huolestuttava asia. Vaikea sanoa miksi kävi näin. Meillä on tästä paljon petrattavaa jatkoon. ”

Myös Mikael Granlund kritisoi rajusti koko joukkueen suoritusta.

”Emme olleet parhaimmillamme. Tollaisella pelillä ei voi voittaa ketään.”

”Painetta ei ole sen enempää kuin aikaisemminkaan. Siistiähän tuolla on pelata, mutta pitäisi vain pelata paremmin. Tässä oli sellainen oppitunti, että ei tule olemaan helppoa kaivaa sitä puuttuvaa piikkiä seuraavaan peliin.”

”En edes tiedä sarjatilannetta tällä hetkellä, mutta kaikilla matseilla on merkitystä, ja joka peliä lähdetään voittamaan. Puolivälierävastusta en ole miettinyt. Peli kerrallaan.”

Anssi Salmela taklasi kolmannessa erässä törkeästi USA:n Alex Golikorskia, ja leijonapuolustajalle mätkäistiin tempauksesta kolmen ottelun rangaistus. Kapteeni Mikko Koivu ei jaksanut selitellä Salmelan sikailua.

”Kauttaaltaan huono homma, mutta onneksi kaveri ei loukannut itseään. Pelissä sattuu ja tapahtuu. Mennään eteenpäin. En usko, että meillä tulee puolustajien kanssa ongelmaa, kun kuitenkin meillä on seitsemän pakkia ja kaikki ovat tottuneet pelaamaan isoja minuutteja”, kapteeni Mikko Koivu mietti.

”Jätimme maalivahdit yksin. He pitivät meitä edes vähän kasassa tänään. Kazakstan- otteluun latautuminen ei tule olemaan helppoa. Nyt testataan mihin tästä joukkueesta on.”

Suomi ja Kazakstan kohtaavat tänään maanantaina Hartwall Areenalla kello 20.15. 

 

Katja Kantanen