Valikko

Tilaa lehti

Mikael Granlund kertoi, miten asiat ovat

Toimitus 18.5.2012 12:23
Mikael Granlund kertoi, miten asiat ovat

Suomi rökitti USA:n torstai-illan jääkiekkotrillerissä 3-2. Leijonien MM-turnaus jatkuu lauantaina välierässä Venäjää vastaan.

Puolustaja Lasse Kukkoselle oli pelin jälkeen selvää, mikä ratkaisi voiton Suomelle. 

”Kärsivällisyys. Saatiin lopussa vielä paikka ja ei lähdetty hätiköimään”, Kukkonen aloitti.

”Tänään pelattiin hyvin joukkueena ja jokainen jätkä oli vahvasti ytimessä. Toteutettiin pelisuunnitelmaa. Pelattiin toisillemme. Joka vaihto mentiin eteenpäin ja ei jouduttu miettimään sen kummallisempia meininkejä pidemmälle." 

Myös Mikael Granlund oli tyytyväinen omaan ja ketjun panokseen torstaina.

”Ihan loistavat fiilikset. Tätä me lähdettiin hakemaan ja lopulta hyvä tsemppi tuotti näinkin mahtavan tuloksen. Ketjulta peli oli hyvä, kun saatiin luotua pari maalipaikkaa.”

USA johti Suomea kolmannessa erässä 2-1, mutta Leijonat puristivat tasoitusmaalin ja turnauksen ensimmäistä kertaa Suomi pystyi nousemaan tappioasemasta voittoon. 

”Kyllä se on iso merkki joukkueen tahtotilasta ja sitoutumisesta, että pystytään nousemaan tappiosta voittoon. Hyvä merkki, että täältä tullaan. Kaveri sai äkkiä maalin, mutta parannettiin siitä koko ajan peliä eikä alettu roikottamaan päätä. Mentiin yhdessä eteenpäin”, Kukkonen kehaisi. 

Suomi pelasi huomattavasti lyhyempiä vaihtoja kuin USA, ja ottelun tahtipuikko siirtyi Leijonille kolmannessa erässä. Alkoiko jenkkejä hapottaa?

”En tiedä, oliko heillä bensa lopussa. Mutta sovittiin, että pidetään vaihdot tosi lyhyinä, että terävyys ja hyvä liike säilyisivät ja sitä kautta päästään hallitsemaan peliä,” Kukkonen jatkoi.

”Loppua kohden vastustajalta taisi vähän loppua paukut. Tänään olimme valmiimpia ja aktiivisempia kuin edellisessä pelissä. Saatiin lopussa selkeästi ote pelistä ja päästiin painamaan heitä heidän päätyyn”, MG analysoi.

Suomi kohtasi USAn jo alkusarjassa ja jenkit rökittivät Leijonia tällöin 5-0. Nyt jäällä nähtiin taisteleva Suomi, joka pelasi äijämäisellä meiningillä alusta loppuun.

”Kyllä onnistuttiin nostamaan tasoa selvästi. Viime pelistä oli varmasti jokainen pelaaja sitä mieltä, että ei pelattu omalla tasolla henkilökohtaisesti, mitä pystyttäisiin. Silloin joukkuepeli näyttää huonolta. Ensin pitää päästä henkilökohtaisesti ytimeen ennen kuin alkaa joukkuepeli näyttämään hyvältä”, Kukkonen päätti.

”Salaisuus on niinkin yksinkertainen, kuin usko omaan touhuun. Jaksettiin painaa ja se tuotti lopulta tulosta,” Granlundkin filosofoi.

Jussi Jokinen käänsi katseensa jo eteenpäin, ja keksi aseet Venäjän kaatoon.

”Lauantaina vastaan tulee hyvin erilainen joukkue kuin jenkit. Heiltä löytyy huikea määrä yksilötaitoa. Meidän täytyy pystyä turhauttamaan heidän yksilöt ja omalla vahvalla viisikkopelaamisella murtaa niiden peli. Hyökätään viidellä ja puolustetaan viidellä, se on meidän ase.”

Katja Kantanen