Valikko

Mikä erottaa tasapelin ja riemuvoiton toisistaan? Vastaus: Kari Lehtosen patjatorjunta

Toimitus 8.5.2012 23:31
Mikä erottaa tasapelin ja riemuvoiton toisistaan? Vastaus: Kari Lehtosen patjatorjunta

(Getty Images)

Suomi jatkaa puhtaalla pelillä kotiturnauksessaan. Kari Lehtonen teki vaikeasta illasta huolimatta ottelun tärkeimmän yksilösuorituksen.

Toisinaan lätkämatsin erottavat tekijät ovat todella pieniä. Oli sitten kyseessä sitten 2-1- tai 5-2-loppulukemat. Suomen ja Sveitsin alkusarjaottelu päättyi jälkimmäisiin numeraaleihin.

Ottelu oli kaikilta osin huipputasainen. Merkittävin ratkaisu löytyi ohikiitävästä tilannekollaasista kolmannen puolivälin haminoilta.

Sveitsin hyökkääjä antoi jalallaan läpisyötön, josta Xavi ja Iniesta olisivat (etenkin tällaisen kauden jälkeen) kateudesta vihreitä. Täydellinen läpipuhkonta, ja Damien Brunner pääsi vapaasti läpi. Hän haki käkikellontarkkaa kämmen-rysty-kämmen-veiviä ja längiujutusta, mutta seinä tuli vastaan.

Seinän nimi oli Kari Lehtonen.

Suomen kiistaton ykkösmaalivahti ei pelannut tiistaina parasta iltaansa. Mutta kun ottelu piti voittaa, oli Lehtonen omassa luokassaan. Hän pysäytti kiekon maaliviivalle, piti joukkueensa 3-2-johtoasemassa ja näytti eleellään muille pelaajille, että nyt pitää alkaa pelata.

Menikö torjunta Lehtosen omalla listalla gamesavereiden joukkoon?

”Olen todella tyytyväinen, että sain pidettyä joukkueen johdossa siinä tilanteessa. Kieltämättä iso juttu. Jätkät kiittivät sitten toisessa päässä tekemällä maalin”, Lehtonen myhäili ottelun jälkeen.

Momentum kääntyi kuin elokuvissa konsanaan.

Tuomarit laskivat alleen, menivät Petri Kontiolan kompastumisen kanssa halpaan, ja päästivät Suomen ilmaiseksi ylivoimalle. NHL-tähti Valtteri Filppula laittoi pelin nukkumaan ajassa 49.46.

3-3:n ja 4-2:n väliin mahtui vain muutama sekunti ja Lehtosen maaginen patjatorjunta.

Tällaisia torjunta ottaa isojen pelien voittava maalivahti, vaikka panokset ovatkin vielä verrattain pienet.

Lehtosen ilta oli vaikea, mutta hän voitti ottelun Suomelle hädän hetkellä.

Esko Seppänen (@EskoSeppanen)