Valikko

Lukossa muhii taas todellinen farssi – "Mielettömyyden huippu!"

Samuel Savolainen, Henri Inki 20.3.2017 10:38
Lukossa muhii taas todellinen farssi – "Mielettömyyden huippu!"

© All Over Press

Lukko on löytänyt Kiekkoareenan mukaan kaksi ehdokasta urheilutoimenjohtajan paikalle. Urheilulehden Samuel Savolainen tyrmää molemmat vaihtoehdot.

Samuel, Kiekkoareena kertoo, että Tomi Lämsä ja Juha Vuori ovat loppusuoralla Lukon kaksi ehdokasta urheilutoimenjohtajaksi. Mitä ajatuksia se herättää?
Aina kun sitä luulee nähneensä kaiken, ei sitä olekaan. Ihanko oikeasti vedetään naftaliinista ne valmentajat urheilutoimenjohtajaleikkiin, joilla on takana niin loistava tulevaisuus, että heille molemmille on päävalmentajina maksettu lähestulkoon enemmän palkkaa siitä, että he eivät valmenna SM-liigassa. Mutta ollaanpa rehellisiä: Jos tässä ovat nimet Lukon loppusuoralla, on parempi viheltää peli poikki ja jättää vaikka koko urheilutoimenjohtajan pesti vapaaksi. Ei se aina huono ratkaisu ole, jos vaihtoehto on palkata heikko vaihtoehto. Olisiko Ilves tällä hetkellä kahdeksan joukossa, jos urheilutoimenjohtajana olisi vaikka Juha Pajuoja kommentoimassa näkemyksiään, miten Ilvestä pitäisi peluuttaa ja harjoituttaa?

Miltä Juha Vuoren nimi kuulostaa?
Ihan uskomattomalta. Olisiko Vuori oikeasti listalla, jos hänellä ei olisi ensi kaudesta sopimus Lukon päävalmentajana ja palkanmaksua jäljellä? Lukko haluaa kehittää organisaatiota, mutta se tekee välittömästi tärkeässä strategisessa nimityksessä tällaisia karmeita kompromisseja. Kompromissit kun eivät ikävä kyllä johda huippu-urheilussa kuin korkeintaan keskinkertaisuuteen. Ei tässä ole vastauksia, on vain kysymyksiä. Missähän muussa työelämän alueella voi vetää vihkoon ensimmäisen työtehtävän valmentajana, ja saada siitä henkisesti palkaksi ylennyksen? Rauman Lukossa ilmeisesti voi.

Entäpä sitten Tomi Lämsä?
Eihän siitä kovinkaan kauaa ole, kuinka hyvinvoinnista luennoiva Lämsä esiintyi MTV:llä sympaattisesti videoidussa työhaastattelussa. Nyt tosin uskoisin, että Lukosta välittävät ihmiset voivat lähinnä pahoin. Tämä on jollain tavalla mielettömyyden huippu jääkiekossa. Annetaan liian nuorena suuret mahdollisuudet valmentajana hukanneelle Lämsälle nyt sitten mahdollisuus yrittää urheilutoimenjohtajana Lukon valtavilla resursseilla. Eikö Raumalla kenelläkään soi hälytyskellot? Tämä on kamala ajatus. Eikä voi välttyä ajatukselta, että tässä taustalla häärisi jälleen jollain tasolla Erkka Westerlund.

Erkka Westerlund?
Mihin pestiin Lämsä on noussut ilman Westerlundin apua? Vai kuvitteleeko joku, että Lukossa olisi itse saatu näin sensaatiomainen ajatus saada kokeneelle ja fantastista jälkeä Kuopiossa tehneelle tulevalle päävalmentajalle Pekka Virralle sparrausapua Lämsästä? Koko ajatus näistä kahdesta vaihtoehdosta on logiikaltaan niin käsittämätön, että sitä on vaikeaa edes yrittää ymmärtää. Tässä haisee todellinen farssi.

Oliko muuta?
No se, että yhdessä asiassa Lukko taitaa nyt kauden päätteeksi onnistua: sotkemaan ensi kauden kuviot jo ennen ensimmäisiäkään harjoituksia uudella miehityksellä.

Artikkelin alta katsottavissa Jäämiesten kausiyhteenveto Lukosta.