Valikko

Tilaa lehti

Leijonien supermaalivahti palaa SM-liigaan - ”2000-luvun kovin kaappaus”

Toimitus 23.4.2012 12:27
Leijonien supermaalivahti palaa SM-liigaan - ”2000-luvun kovin kaappaus”

Petri Vehanen palaa Raumalle (J. Tamminen)

Petri Vehanen palaa Rauman Lukkoon viiden vuoden sopimuksella. Urheilulehden Esko Seppänen toteaa, että Lukko ottaa vihdoinkin SM-liigassa menestymisen tosissaan.

Lukko tiedotti myös Tommi Kovasen, Kimmo Koskenkorvan ja Arttu Ilomäen sopimuksista.

Urheilulehden Esko Seppänen näkee kuitenkin vain yhden nimen.

”Näitä muita jätkiä ei sovi päästää Vehasen kanssa edes samaan lauseeseen. Vehanen oli koko KHL-aikansa äärimmäisen kiitollinen Lukkoa kohtaan siitä, että joukkue päästi tähtiveskarinsa hakemaan öljydollarit ja omakotitalorahat talteen. Vehanen päätti hyvissä ajoin, että hän maksaa kiitollisuutensa takaisin. Eikä tässä ole pelkästään kyse kunniasta, vaan Vehanen oli samalla myös veskarimarkkinoiden kuumin nimi”, Seppänen selvittää.

Lukko halusi antaa kaappauksellaan statementin.

”Tämä on selkeä viesti muun SM-liigan suuntaan, että Lukko on vihdoinkin tosissaan mestaruustaiston kanssa. Nyt maalilla ei hääri mitään löytöpoikia, vaan yksi maailman parhaista maalivahdeista. Vehanen voi pelata 50 ottelua kaudessa. Kun hän päästää näissä matseissa selkänsä taakse noin 100 kiekkoa, on Lukko enemmän kuin vahvoilla”, Seppänen toteaa.

”Kyseessä on yksi kovimmista siirroista 2000-luvun SM-liigassa – ellei peräti kovin. Vehanen on voittaja ja hän on ennen kaikkea luotettava kuin muuri. Sanon tämän jo nyt: Lukon pakit näyttävät ensi kaudella jostain kummallisesta syystä aivan eri pelaajilta kuin tähän saakka. Vehasen hankinnan kerrannaisvaikutukset näkyvät Raumalla heti.”