Valikko

Tilaa lehti

Leijonien siniviivamoukari ei noteeraa kansallista hätätilaa - "Tästä tämä turnaus alkaa"

Toimitus 15.5.2012 12:54
Leijonien siniviivamoukari ei noteeraa kansallista hätätilaa - "Tästä tämä turnaus alkaa"

Puolustaja Mikko Mäenpää repäisi Kazakstania vastaan turnauksen avausmaalinsa, ja myönsi pienen apinan pudonneen selästä.

”Totta kai se tuntui hyvältä, kun kiekko kilahti perille asti, sitä en kiellä. Haulikkoa on pidetty olalla tässä viimeiset kuusi puoli peliä”, Mäenpää virnisti. 

”Mutta tärkeintä, että omat maalit ja voitto tulivat sellaisella pelillä kuin pitikin. Pelasimme omaa peliä oman pelisysteemin mukaan, se oli tärkein asia.”

Voitto B-luokan vastustajasta, Kazakstanista, irtosi lukemin 4-1, ja Mäenpää intoutui kehumaan Suomen parantuneita otteita.

 ”Hyvä juttu, että homma palautettiin ruotuunsa.”

”Peli oli huomattavasti parempaa itsellä ja koko joukkueella verrattuna näihin viimeiseen viiteen erään. Kaikki tekivät hommia. Voitettiin kaksinkamppailuja, luotettiin itseemme ja kaveriin. Syötöt menivät enemmän omille kuin vastustajille. Pelissä oli sitä normaalia Suomea, jolla parjätään ketä vastaan vaan, ja joka on ollut meidän vahvuus iät ja ajat.”

Anssi Salmela sai USA-pelissä kolmen ottelun rangaistuksen, ja oli näin sivussa Kazakstania vastaan. Mäenpään mukaan eroa ei huomannut, vaikka Suomella oli nyt mukana vain seitsemän puolustajaa.

”Ei mitään eroa. Kaikki meistä on tottunut vetämään isoja minuutteja, joten ei siinä ole moksiskaan, jos tulee enemmän peliaikaa. Pakkipäässä peli toimi hienosti, ei probleemaa.”

Leijonien puolivälierävastustaja selviää tiistaina. KHL-puolustaja ei vielä halunnut ennakoida tulevaa kuolemanottelua.

”En ajattele siitä mitään ja niin on tarkoituskin. Nyt huilataan ja sitten aletaan katsella niitä kuvioita kuntoon. Näin ennalta vaikuttaa hienolta tapahtumalta ja tilaisuudelta, kun päästään kotiyleisön edessä pelaamaan ja näin.”

”Tästä tämä turnaus tavallaan alkaa.”

 

Katja Kantanen