Valikko

Leijonien NHL-tähti teki Ranskaa vastaan kaksi maalia - mitä sitten?

Toimitus 11.5.2012 11:44
Leijonien NHL-tähti teki Ranskaa vastaan kaksi maalia - mitä sitten?

Leijonien maalintekoharjoitukset jatkuivat Ranskaa vastaan. Jussi Jokinen ja Leo Komarov siirsivät katseet jo Kanada-peliin.

Paljon kritisoitu ykkösketjun laitahyökkääjä Jussi Jokinen onnistui maalinteossa Sveitsiä vastaan peräti kahdesti.

”Hyvä, että saimme laajalla rintamalla onnistumisia. Nämä ovat tärkeitä pelejä hoitaa kunnialla. Nyt alkavat pelit kovenemaan.”, Jokinen mietti.

”Hyvä, että sain itse autettua joukkuetta näin maalien muodossa, mutta tarvitsemme kaikilta neljältä kentältä maaleja. Tänään kaikki ketjut onnistuivat, joten se auttaa meitä.”

”Tiesimme, että jossain vaiheessa Ranska väsyy meidän kyydissä, joten pyöritettiin neljää ketjua ja rummutettiin hyvin päähän. Ehkä he jaksoivat sitä reilun erän, kunnes hyytyivät sitten lopullisesti toisessa erässä ja saimme pelin ratkaistua meille.”

Suomen vastus kovenee perjantain pelissä suuren harppauksen, kun vastaan asettuu aina vaarallinen Kanada. Jussi Jokinen ei haasteesta hätkähdä.

”Friday night Helsingissä. MM-kotikisat ja Kanada vastassa. Siitä ei kovin paljoa peli-ilta Euroopassa parane”, Jokinen tunnelmoi.

”Olemme varmasti valmiita.”

Myös Leijonien raivohyökkääjä Leo Komarov uskoo joukkueen olevan valmiina perjantain haasteeseen,

”Se on eri peli kuin Ranska-ottelu. Nyt levätään ja kerätään voimia.”

”Ranska-peli oli meiltä ihan hyvä. Vastustajalta loppui ekan erän jälkeen voimat, niin päästiin iskemään täysillä. En ole SM-liigassa pelannut moneen vuoteen, niin en osaa sanoa oliko tämä sen tasoinen jengi, mutta tiukille pistivät välillä.”

 Komarov poistui parisen minuuttia ennen ensimmäisen erän loppumista pukuhuoneeseen irvistäen tuskaisesti ja pidellen kättään, mutta palasi toiseen ja kolmanteen erään hyvävoimaisena. Mitä kävi?

”Ei siinä ihmeellistä. Pikku kolhuja.”

 

Katja Kantanen