Valikko

Leijonien KHL-tähti tuhahti kritiikille

Toimitus 8.5.2012 13:07
Leijonien KHL-tähti tuhahti kritiikille

Suomen jääkiekkojoukkue kohtaa illalla Sveitsin. Urheilulehti oli paikalla haistelemassa Leijonien aamuharjoituksien tunnelmia.

Puolen tunnin kevyehkön jääharjoituksen jälkeen Leijonat vetäytyivät hotellille lepäämään ja tankkaamaan illan peliin.

Millainen joukkue on illalla vastaan asettuva Sveitsi?

”Ne ovat pelanneet hyvin ja energisesti tässä turnauksessa. Tiukka peli tulee varmasti”, miettii Mikael Granlund.

”Sieltä tulee hyvä joukkue vastaan. Vauhdikas tiimi. Kisojen tähän mennessä kovin vastus”, tietää puolustaja Janne Niskala.

Samaa uskoo Anssi Salmela.

”Tulee astetta kovempi peli taas. Meidän pitää olla valmiita heti. Kun hässäkkä päälle heti alusta, niin kyllä siitä hyvä tulee.”

Suomen ylivoimapeliä turnauksen kahdessa ensimmäisessä pelissä on parjattu paljon. Toistaiseksi se on ollut tehotonta hapuilua. Kuinka ylivoima saadaan tänään toimimaan?

 ”Tämä on nyt tällaista tähtitieteilyä. On aina satoja ihmisiä, jotka luulevat tietävänsä, miten peli saadaan kuntoon. Tämä on vielä ollut hakemista, mutta koko homma on pienestä kiinni. Ei oteta siitä sen isompia paineita. Varmuutta kaivataan”, Salmela ärähtää.

Suomen peliviikko on rankka, sillä loppuviikolla edessä on pelit Ranskaa, Kanadaa ja USA:ta vastaan. Eilen Suomen joukkue vietti ansaittua lepopäivää jääharjoituksista. Miten MG hoitaa palautumisen tiukassa turnauksessa?

 ”Ei siinä mitään ihmeellistä, treenien jälkeen täytyy hoitaa hyvin verryttelyt ja venyttelyt. Eilen käytiin pientä hikeä hakemassa hallilla, että ei ne klepopäivätkään pelkästään makoillessa mene.”

Kanadan pelaajat hoitivat lauantai-illan USA-tappion nollauksen öveltämällä Helsingin yössä. Nähdäänkö Leijonia yöjuoksuilla kesken kisojen?

”Pelataan nyt vaan lätkää”, MG päättää.

 

Katja Kantanen