Valikko

Tilaa lehti

Lähtikö Leijonien NHL-tähdeltä oranki selästä?

Toimitus 9.5.2012 14:19
Lähtikö Leijonien NHL-tähdeltä oranki selästä?

Suomen MM-turnaus jatkui voittoisasti, kun Sveitsi kaatui 5-2. Valtteri Filppula iski ottelussa kaksi maalia.

”Hyvä fiilis jäi siitä, että saatiin voitto. Jätkät tekivät paljon maaleja. Mutta jäi vielä sellainen fiilis, että parannettavaa löytyy”, Filppula mietti ottelun jälkeen.

Suomen kaksi avauspeliä päättyi vain 1-0 voittoihin, mutta Sveitsiä vastaan maalihanat aukesivat, kun maaleja syntyi peräti viisi.

Lähtikö Leijonilta nyt maali-apina selästä?

”Kyllähän tämä sinänsä helpottaa. Olen päässyt paljon pelaamaan ylivoimaa, ja kun maaleja tulee, näkee, että se toimii. Mutta pääasia, että olemme voittaneet pelejä, joten maalinteosta en ole stressannut”, Filppula tuumi.

Suomen peli oli Sveitsiä vastaan selvästi aktiivisempaa kuin aikaisemmin, ja sitä kautta hyviä maalipaikkoja aukeni enemmän. Saman huomasi Filppulakin.

”Menimme paremmin maalille. Saimme vetoja paremmilta paikoilta, ja sitä kautta pomppivista kakkoskiekoista avautui meille hyviä tilanteita. Muutenkin tilaa löytyi. Olen tyytyväinen, että koko joukkueen peli sujui kokonaisuudessaan tänään paremmin.”

”Vastustaja tuli nopeasti iholle ja tempoa löytyi. Vauhdikkain peli oli tähän mennessä. Mutta se ei sinänsä tullut yllätyksenä, koska muistin Sveitsin pelityylin nuorten sarjoista.”

Sveitsi oli Suomen tähänastisista vastustajista tasokkain. Torstaina Leijonat kohtaa vielä ennakkoon heikomman Ranskan, mutta sitten peli kovenee Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan.

 ”Tietysti lähdetään aina täysillä matsiin kuin matsiin, on vastassa kuka tahansa. Jokainen peli on vaikea ja maalinteko on yhtä vaikeaa. Parannettavaa löytyy seuraavaan peliin, jota sitten taas lähdetään voittamaan.”

”Luottavaisin mielin eteenpäin. On ollut hauskaa pelata.” 

 

Katja Kantanen