Valikko

Tilaa lehti

Kummola ja Sulin mokasivat katastrofaalisesti – ”Lätkäherrojen opittava nöyryyttä”

Toimitus 10.5.2012 13:58
Kummola ja Sulin mokasivat katastrofaalisesti – ”Lätkäherrojen opittava nöyryyttä”

Kalervo Kummola (J. Tamminen)

Torstain Urheilulehti ei palaa enää MM-lippufarssiin ja sen syyllisiin, vaan nostaa tapetille Leijonien pelastuspaketin keväälle 2013.

Urheilulehden uutispäällikkö Esko Seppänen kirjoittaa selkeät toimintaohjeet Jääkiekkoliiton ja etenkin toimitusjohtaja Matti Nurmisen suuntaan. Nurminen on kevään 2013 MM-kotikisojen pääsihteeri, ja kaikki ratkaisut ovat tästä hetkestä eteenpäin hänen käsissään.

Seppänen peräänkuuluttaa, että Jääkiekkoliitto on tullut sanelukulttuurinsa ja ylimielisyytensä osalta tiensä päähän. Tämä kevät on osoittanut ankaralla tavalla toteen sen, että Kalervo Kummolan ja hänen alamaistensa on opittava yksi asia tässä ja nyt: Nöyryys lätkäfaneja kohtaan. Lätkäherrojen on opittava ensimmäistä kertaa nöyryyttä ja vieläpä melko nopealla aikataululla.

Seppänen peilaa urheilukulttuurin tilaa muualta maailmasta ja toteaa, ettei ole koskaan nähnyt tällaista pöyhkeyttä ja ylimielisyyttä faneja kohtaan.

Kirjoituksessa alleviivataan myös sitä, että fanit astuvat aina etusijalle tällaisissa kansallispelin tapahtumissa. VIP-herrat käsitellään vasta sen jälkeen, ja heidän hintalappunsa on syytä asettaa korkeaksi, sillä he eivät edes tiedä, mistä he maksavat. VIP-kansa kulkee vain rahvaan mukana kukasta kukkaan.

Fanien kunnioittamisen kautta syntyvä kulttuuri on ainoa toimintatapa, jotta jääkiekko pysyy lätkäfanien mielessä positiivisena tuotteena. Nyt sinivalkoinen lätkäsirkus aiheuttaa kansan keskuudessa lähinnä oksennusreaktion, mikä on Seppäsen mukaan etenkin pelaajien kannalta todella surullista.

Pelaajilla ei ole osaa eikä arpaa vallitsevaan tilanteeseen.

Pelaajat pelaavat, valmentajat valmentavat ja johtajat johtavat. Jälkimmäisin osasto on epäonnistunut tänä keväänä Kummolan ja Mika Sulinin johdolla skandaalimaisella tavalla.

On pelastustoimenpiteiden aika. Suomalaisen urheilun lippulaiva on saatava takaisin raiteilleen.

Lue kattava selvitys torstain Urheilulehdestä.

Tuoreessa numerossa myös seuraavat puheenaiheet:

- Miksi Jussi Jokinen ei menesty Jukka Jalosen joukkueessa?

- Mikä on Jukka Jalosen elämää suurempi ratkaisu?

- Ketkä ovat kiekollisen pelin suunnannäyttäjät juuri nyt?

- Risto Nieminen ja Kalervo Kummola – mitä näiden nimien välille mahtuu?

- Urheilulehti tapasi maailman parhaan jääkiekkoilijan

- Miksi MYPA yllättää?

- Mihin Man Cityn mestaruus perustuu? Ja mikä on seuran tulevaisuus?

- Kuinka pihalla Englannin jalkapalloliitto on Roy Hodgsonin kanssa?

- Kuka on Kanadan suosituin suomalaislätkänpelaaja juuri nyt? Aivan oikein: Olli Määttä