Valikko

Tilaa lehti

Käsillä mahtava kiekkokausi – ”SM-liigan konnat sivuraiteella”

Toimitus 12.9.2012 11:50
Käsillä mahtava kiekkokausi – ”SM-liigan konnat sivuraiteella”

Jääkiekon SM-liiga pyörähtää käyntiin torstaina. Urheilulehden Petteri Sihvonen uskoo, että HPK, TPS, Ilves tai SaiPa yltävät kauden alkupuolella jopa yllätykseen.

Petteri, SM-liiga alkaa torstaina, missä tunnelmissa sarja alkaa, kun nyt pari viikkoa jääkiekkojulkisuutta on hallinnut yksinomaan Jokereiden ja HIFK:n ET-pelin väkivaltakeskustelu?

Teen tämä ihan selväksi: SM-liiga alkaa mitä mainioimmassa tunnelmassa. Luvassa on huippumielenkiintoinen sarja. Täytyy muistaa, että HIFK ja Jokerit ovat vain kaksi joukkuetta 14 joukkueen porukasta. Arvelen, että 12 muun tiimin piirissä on seurattu tyytyväisinä ja myhäillen, kun helsinkiläiset ovat teutaroineet ja sotkeneet asioitaan kokemattomien valmentajiensa sähläilyillä.

Saavatko 12 muuta joukkuetta nyt etumatkaa helsinkiläisiin nähden tässä sarjan alussa?

Se jää nähtäväksi, mutta tiedetään, että sekä Jokerit että HIFK perustavat ainakin jossain määrin pelaamisensa kiekkokontrollijääkiekolle, niin on selvää, että joukkueet ovat hukanneet erittäin arvokkaita päiviä pelin kehittämisen suhteen tuossa myrskynsilmässä.

Mitkä joukkueet ovat arviosi mukaan iskussa heti liigan alkaessa?

Olen huono ennustamaan. Mutta tohdin ounastella, että nämä kokeneiden valmentajien kuten Risto Dufvan Lukko, Jukka Rautakorven Tappara ja Hannu Aravirran Kärpät keräävät sarjan alussa mukavasti pisteitä. Ja kun sanon nuo kolme joukkuetta, niin luultavasti ainakin kaksi povauksistani osuu.

Mitä muita joukkueita nostat esiin?

Heitän sellaiseen rakenteellisen ennustuksen. Monesti liigan alkaessa ja siinä ensimmäisen 10 ottelun aikana sarjataulukosta löytyy sellainen yllättäjä, joka on tavallaan alusta asti ajanut kaasu pohjassa ja elänyt ikään kuin kädestä suuhun. Tähän kategoriaan luen nyt joukkueet tyyppiluokkaa HPK, TPS, Ilves ja ehkä jopa SaiPa.

Nähdäänkö sarjan alussa puhdasta jääkiekkoa vai väkivaltaisia otteita kaukaloissa?

Aivan varmasti nähdään taitojääkiekkoa. Pelaaminen tulee olemaan keskiössä. Eräät pelaavat kiekkokontrollia, toiset pystysuuntaa. Käsillä on mahtava kiekkokausi, niin uskon. Tätä sesongin starttia alleviivaa nyt se, että konnat ovat pelistä sivuraiteella, kun kiekko putoaa jäähän.

 

Lisää aiheesta