Valikko

Tilaa lehti

Kalervo Kummolalta jälleen järkyttävä tempaus - ”Eikö yhtään hävetä?”

Toimitus 10.5.2012 10:52
Kalervo Kummolalta jälleen järkyttävä tempaus - ”Eikö yhtään hävetä?”

(J. Tamminen)

Suomen Jääkiekkoliitto nimesi alle 20-vuotiaiden päävalmentajan. Urheilulehden Esko Seppänen omistaa kolumninsa hyvä veli -järjestelmälle.

Mitä saa palkinnoksi, kun tekee työnsä mahdollisimman huonosti? Ja ei, nyt ei puhuta Mika Sulinista, vaan jääkiekon sisältöosaamisesta. Kalervo Kummolan hyvä ystävä Harri Rindell oli SM-liigakauden jälkeen surullinen mies.

Hän valmensi HPK:n peräsimessä 2000-luvun heikoimman kauden. Eikä nyt todeta pelkästään urheilullisten tappioiden määrä, vaan koko HPK:n tuotemerkistä tuli Rindellin käsissä hajuton, mauton ja väritön tapaus.

HPK lipsahti mitäänsanomattoman päävalmentajan hoivassa mitäänsanomattomien kiekko-organisaatioiden joukkoon.

Rindell sai kenkää ja hyvä niin. Hänen uransa huipulla oli ohi. Hänestä tuli vastaansanomattomalla tavalla ex-valmentaja.

Mutta sitten, hyvät naiset ja herrat, estradin valtasi herra Kummola. Kun piti keksiä jälleen saunakaverille yksi suojatyöpaikka, laitettiin Suomen tärkeimmän junnumaajoukkueen pelaajat maksamaan lasku.

Rindellin palkkaus on vielä naurettavampaa laatua kuin Raimo Helmisen nimeäminen kaikkien aikojen parhaan ikäluokan päävalmentajaksi. Suomen MM-kulta valui lattiakaivoon jo sillä hetkellä, kun Kummola päätti jyrähtää papereihin Helmisen nimen.

Rindellillä ei ole käytössään – luojan kiitos – Mikael Granlundin tai Teemu Pulkkisen kaltaisia lahjakkuuksia. Hän joutuu tulemaan toimeen tusinalaadulla, mutta onkin ihan sopivaa, ettei kahden markan päävalmentaja saa käsiinsä kultahippusia.

Nuorten Leijonien kaudesta tulee kuitenkin mielenkiintoinen. Sen takaa apuvalmentaja Tomek Valtonen. Lätkädiskurssinsa kanssa vetelehtivä Rindell on Valtoselle punainen vaate kuin parkkipirkon pusero konsanaan.

On hyvin erikoista, että väsynyt Rindell edes heitetään samaan härkätaisteluun huomispäivän huippuvalmentajan kanssa – lätkäjätkän, joka elää pelissä mukana tunteella ja koko sydämellään.

Rindellin palkkaus oli kuitenkin taas yksi osoitus siitä, että kun olet Kummolan kaveri riittävän pitkään, löydät itsesi joko suojatyöpaikasta tai Hartwall Areenan VIP-vieraiden joukosta. Eikö Kummolaa yhtään hävetä tällainen peli?

Ei tietenkään. Tämä on Jääkiekkoliiton ytimessä jokapäiväinen toimintatapa. Oli kyseessä sitten liiketalous- tai urheilusisältö.

Rindellin palkkaus ei tarjoa mitään uutta Mäkelänkadulta.

Esko Seppänen (@EskoSeppanen)

Hereille, urheilufani! Torstain Urheilulehdessä muun muassa seuraavat puheenaiheet:

- Miten Suomen Jääkiekkoliitto saa aidot Leijona-faninsa takaisin? Pelastuspaketti 2013 kertoo totuuden.

- Miksi Jussi Jokinen ei menesty Jukka Jalosen joukkueessa?

- Mikä on Jukka Jalosen elämää suurempi ratkaisu?

- Ketkä ovat kiekollisen pelin suunnannäyttäjät juuri nyt?

- Risto Nieminen ja Kalervo Kummola – mitä näiden nimien välille mahtuu?

- Urheilulehti tapasi maailman parhaan jääkiekkoilijan

- Miksi MYPA yllättää?

- Mihin Man Cityn mestaruus perustuu? Ja mikä on seuran tulevaisuus?

- Kuinka pihalla Englannin jalkapalloliitto on Roy Hodgsonin kanssa?

- Kuka on Kanadan suosituin suomalaislätkänpelaaja juuri nyt? Aivan oikein: Olli Määttä