Valikko

Tilaa lehti

Jotain positiivistakin jäi käteen: Suomalaiset eivät selitelleet häpeällistä USA-tappiotaan

Toimitus 13.5.2012 19:59
Jotain positiivistakin jäi käteen: Suomalaiset eivät selitelleet häpeällistä USA-tappiotaan

Suomi hävisi USA:lle 5-0. Leijonapuolustaja Topi Jaakola ei kuitenkaan alkanut mököttämään.

Topi Jaakola oli pelin jälkeen pettynyt, mutta siirsi katseensa jo eteenpäin.

”Eipä mennyt ihan niin kuin suunniteltiin, mutta täytyy muistaa, että tämä oli kuitenkin vain yksi peli. Tämä kokemus kasvattaa porukkaa. Hyvä testi aina joukkueelle, kun homma ei menekään ihan niin kuin pitäisi. Meillä on nyt hyvä paikka kasvaa yhdessä”

”Pettymys on nyt päällimmäisin tunne, tietysti. Mutta jenkit olivat tänään nälkäisempi kuin me. Sitä ei voi hyväksyä. Ei kuitenkaan auta alkaa mököttää ja surkutella. Huomenna on uusi peli ja tärkeä viimeinen peli ennen kuolemanottelua. Ei muuta kuin käydään tämä tappio läpi ja sitten uuteen nousuun.”

Suomen jäähyboksin ovi kävi tiuhaan, kun Leijonat nappasivat peräti 9 rangaistusta. Jaakola kritisoi turhaa jäähyilyä.

”Se on ihan sama ketä vastaan pelataan, mutta vaikeaa tulee, jos istutaan jäähyllä koko ajan. USA oli aktiivisempi joukkue ja ne pistivät meidät istumaan boksissa, vaikka tavoite oli toisin päin.”

Kahdessa viime pelissä Leijonien peli on selkeästi heikentynyt, vaikka suunnan pitäisi olla päinvastainen. Jaakola ei kuitenkaan vielä myönnä huolestuneensa.

”Ei nyt vielä huolestuta. Meillä on huippuporukka kasassa ja uskon, että tämä joukkue pystyy kokoamaan itsensä ja ollan huomenna taas valmiita Kazastania vastaan.”

”Tosi paljon nautin pelaamisesta joka tapauksessa. Kaikki jätkät painaa täysillä hommia, mutta pieni rentous siihen mukaan niin hyvä tulee.”

Leijonien pelit jatkuvat heti maanantaina, kun runkosarjan viimeisessä pelissä vastaan tulee Kazakstan.

”Pelattiin hyvin tai huonosti, käydään pelit läpi ettei jää epäselvyyttä. Jatketaan huomenna eikä jäädä tähän makaamaan.”

 

Katja Kantanen