Valikko

Tilaa lehti

Jokakeväinen show: Alkaako Leijonien maalivahtisirkus heti ensimmäisen ottelun jälkeen?

Toimitus 3.5.2012 16:20
Jokakeväinen show: Alkaako Leijonien maalivahtisirkus heti ensimmäisen ottelun jälkeen?

Hartwall Areenan jäällä harjoitteli torstaina hyvin latautunut ja rento Suomen jääkiekkomaajoukkue. Ykkösmaalivahtina aloittaa Kari Lehtonen.

Päävalmentaja Jukka Jalonen selvensi torstain jääharjoituksissa Suomen maalivahtitilannetta. Avauspelissä Valko-Venäjää vastaan veräjänvartijana nähdään odotetusti Dallas Starsin Kari Lehtonen.

"Pelaan ensimmäisen pelin, ja sitten katsellaan jatkoa. Peli kerrallaan mennään. Hyvältä tuntuu ja mukava aloittaa pelit", Lehtonen sanoi.

Myös kuudenteen MM-turnaukseensa lähtevä puolustaja Ossi Väänänen on pitänyt keskittymisen tiukasti olennaisessa.

"Joukkueessa on tällä hetkellä sopivasti pilkettä silmäkulmassa ja rento meininki. Hurttia huumoria. Se on erittäin hyvä asia näin kotikisojen alla", Väänänen miettii.

"Mennään eteenpäin peli kerrallaan ja pikkuaskelin. Pidetään katse vain seuraavassa pelissä eikä mietitä sen enempää."

Perjantain vastustaja, Valko-Venäjä, on nykyisin Jokereissa puolustavalle Väänäselle tuttu. Hän pelasi pari vuotta sitten vuoden KHL- seura Dynamo Minskissä, ja Valko-Venäjän maajoukkueesta löytyy niiltä ajoilta parisenkymmentä vanhaa tuttua.

"Valko-Venäjän joukkue on taitava, yksilötaitoa löytyy, sen muistan Minskin vuodesta. He ovat hyviä kiekonkäsittelijöitä, laukauksia lähtee paljon", Väänänen pohtii.

"Se on miten tämä maajoukkue pelaa ja toimii, se jää sitten nähtäväksi. Katsotaan palavereissa läpi niiden pelejä. Keskitytään siihen, miten me pelaamme, vähän katsotaan kaveria, mutta oma peli on tärkein."

Kuinka tärkeää on keskittyminen vain ja ainoastaan omaan peliin?

"Leijonanosa, oma peli pitää olla kunnossa ja uskoa siihen, siitä se tulos tulee. Ehdoton ykkösasia."

 

Katja Kantanen