Valikko

Tilaa lehti

Filppula heitti muille Leijona-ketjuille avoimen haasteen

Toimitus 14.5.2012 22:50
Filppula heitti muille Leijona-ketjuille avoimen haasteen

Suomi voitti Kazakstanin 4-1. Valtteri Filppula oli ottelun tehokkain leijona.

Filppula onnistui pistämään kiekon Kazakstanin maaliin kahdesti, ja nappasi päälle vielä kaksi syöttöpistettä.

”Sain kumpaankin maaliin loistavat syötöt. On se tietysti aina mukavaa, kun onnistuu itse tekemään maalin, mutta tänään jokainen kenttä sai luotua hyvin paikkoja ja painetta.”

”Kazakstanilla toimi maalivahtipeli tänään hyvin. Niiden veskari pelasi tasaisesti koko ajan. Mutta uskottiin, että jossain vaiheessa tehdään maaleja, ja onnistuihan se.”

Ykkösketju vastasi Suomen kaikista neljästä maalista, mutta Filppula ei myöntänyt huolestuneensa, vaikka muiden ketjujen tehot jäivät nollille.

”Ei lainkaan huolestuta. Ollaan kenttänä pelattu paljon ylivoimaa, ja silloin pitää niitä maaleja tullakin. Ja kun on paljon paikkoja, uskon, että aina jossain vaiheessa menee sisään.

”Kun halutaan mennä pitkälle, kaikkien kenttien täytyisi onnistua maalinteossa. Uskon kuitenkin, että tässä meillä on sellainen joukkue, että pystymme nostamaan tasoamme.”

Leijonilla on edessä nyt kaksi vapaapäivää. Torstaina pelataan kuolemanottelu, jossa vastaan tulee mitä todennäköisimmin USA.

”Tämä oli hyvä viimeistely torstaille. Sanoin USA-pelin jälkeen, että pelasimme huonosti, ja olihan se surkea peli. Välillä käy niin, että näissä turnauksissa tulee epäonnistumisia, mutta ehkä tuo jää ainoaksi.”

”Joka tapauksessa siitä on jatkon kannalta apua, että olemme päässeet pelaamaan Kanadaa ja USA:a vastaan aikaisemmin.”

 ”Tässä on ollut aika tiivis tahti ja hyvä, että saa vähän huilattua. Nyt täytyy alkaa keskittyä torstaihin. Katsellaan videolta, miten jenkit pelaa ja mietitään, miten saadaan niiden karvaus murrettua.”

 

Katja Kantanen