Valikko

Tilaa lehti

Dramaattinen NHL-yö takana – ”Idioottimainen pimahdus!”

Toimitus 12.4.2012 08:53
Dramaattinen NHL-yö takana – ”Idioottimainen pimahdus!”

Kuva: Getty Images

NHL-pudotuspelit alkoivat dramaattiseen tapaan kolmen ottelun voimin. Urheilulehden NHL-kirjeenvaihtaja Samuel Savolainen käy ottelukohtaisesti asiat läpi.

Samuel, aloitetaan illan viimeisestä ottelusta. Los Angeles Kings otti avausvoiton Vancouver Canucksista. Sitä voitaneen pitää yllätyksenä?

Voidaan, voidaan. Suuri hatunnosto vaisun runkosarjan pelanneelle Mike Richardsille, joka pelasi kauden parhaan ottelunsa Kings-paidassa. Hän taklasi, teki maalin ja oli sellainen johtaja, josta hänelle maksetaan suurta palkkaa ja miksi hänet Los Angelesiin hankittiin. Mutta Vancouverille on annettava pyyhkeitä. Se näytti ihmeellisen flegmaattiselta ja hengettömältä. Se suorastaan lahjoitti voiton pois toinen toistaan typerämmillä jäähyillään. Ryntäykset ja laidan yli heitetyt kiekot olivat anteeksiantamatonta huolimattomuutta näin tärkeässä ottelussa. Vain Roberto Luongon vahvan illan takia runkosarjassa tehottomana häärinyt LA Kings ei ratkaissut jo aiemmin ottelua. Vancouver herätti nyt ikään kuin nukkuvan karhun turhaan. Heikosti pelanneet Dustin Penner ja Richards saivat tästä lahjoituksena kaivattua itseluottamusta. Saa nähdä maksaako Vancouver tästä kovaa hintaa jatkossa. Päävalmentaja Alain Vigneault’n on annettava joukkueelleen nyt raippaa. Tämä nähty ilme oli häpeällisen ja ylimielisen valju.

Nashville aloitti Detroit-sarjan 3-2 –voitolla. Mitä ajatuksia se ottelu jätti mieleesi?

Nashville teki kyllä onnekkaita maaleja, mutta jääkiekossa tuuri myös ansaitaan. Pekka Rinne oli Nashville-maalilla äärimmäisen vahva ja oli voiton takuumies. Näin hyvä suomalaisen on oltava jatkossakin. Nashville voitti siis hyvin tavanomaiseen tapaan. Työtä tekemällä, ilman sen suurempia hienouksia ja tiiviillä viisikkopuolustuksella. On pakko nostaa esiin avausmaalin tehnyt Paul Gaustad, joka on tällä hetkellä Aleksandr Radulovia tärkeämpi vahvistus Nashvillelle. Hän otti aivan järkyttävän kovalla prosentilla tärkeitä aloituksia joukkueelleen. Hän oli yksi illan näkymättömämpiä sankareita. Nashvillen suurin rikollinen oli Shea Weber, joka pimahti ottelun lopussa täydellisesti iskemällä Henrik Zetterbergin pään törkeästi laitaan. Jos – tai oikeastaan kun – Weber saa pelikieltoa, aiheutti hän täysin idioottimaisella tavalla joukkueelleen vahinkoa. Ja täysin tarpeettomalla tavalla. Jos joukkueen tärkein pakki on yhdestäkin ottelusta sivussa, saa Detroit siitä valtavan hyödyn. Ja se on joukkue, jolle hyötyä ei hirveästi paranisi antaa.

Philadelphia kaatoi draamattiseen tapaan Pittsburghin, joka ehti johtaa ottelua jo 3-0. Mitä tapahtui?

Pittsburgh ehti mukavoitua 3-0 –johtoasemaan. Danny Briere syttyi jälleen heikon runkosarjan jälkeen pudotuspeliliekkiin tekemällä kaksi maalia. Ensimmäinen niistä oli selvä paitsiomaali, mutta yhtä kaikki, se oli tämän ottelun käännekohta. Päävalmentaja Dan Bylsma sen parhaiten sanoi, Pittsburgh ryhtyi hiihtelemään päästä päähän ilman järkeä ja Philadelphia sai ilmaiseksi otteen itselleen. Ja se maksoi tänään sille voiton. Mutta ottelu oli kaikkineen kaiken alkuhypen arvoinen. Ylipäätään ilta oli kokonaisuudessa pudotuspelien arvolle sopiva. Draamaa on taatusti luvassa jatkossakin. Sitä odotellessa.