Valikko

Alistettu NHL-altavastaaja ei luovuttanut – ”Kai tässä voi vielä pelin pelata”

Samuel Savolainen 7.6.2012 06:44
Alistettu NHL-altavastaaja ei luovuttanut – ”Kai tässä voi vielä pelin pelata”

Kuva: Getty Images

New Jersey Devils vaiensi Los Angeles Kingsin kotiyleisön 3-1 –voitolla Staples Centerissä. Joukkueella oli jälleen tutut sankarit.

New Jersey Devilsin pukuhuoneessa oli ottelun jälkeen helpottunut tunnelma. Oikeastaan ensimmäistä kertaa tämän sarjan aikana joukkueen kasvoilla oli nähtävillä pientä hymynkaretta.

Media ja Kings-fanit olivat jo käytännössä varmoja siitä, että mestaruusparaatin järjestäminen voidaan aloittaa. Mutta Devils pääsi – ainakin yhden kerran – toimimaan ilonpilaajana.

Ottelun jälkeen median edessä puhunut, kaiken urallaan kokenut Martin Brodeur, oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

”Meillä ei ole ollut hirveästi onnea tässä sarjassa, joten oli mukavaa saada muutama pomppu meillekin”, Brodeur sanoi.

”Olenko luottavaisempi? Enemmän kuin eilen. Meidän piti palata New Jerseyyn joka tapauksessa, joten miksei tässä samalla pelaisi vielä pelin siellä. Yritämme tehdä heidät onnettomiksi toisen kerran ja sitten katsotaan uudestaan missä mennään. Oli tärkeää saada vihdoin maaleja Quickin taakse. Emme saaneet monta, mutta tarpeeksi.”

Brodeur oli tolppiensa välissä loistava. Hän voitti ensi kertaa sarjassa taivaisiin kehutun virkaveljensä Jonathan Quickin, mikä oli elintärkeää näin vähämaalisessa ottelusarjassa.

”Kyse on voittamisesta. Nämä jätkät on yrittänyt niin kovasti, joten yritän parhaani, että voin antaa heille mahdollisuuden. Minua ei kiinnosta vertailu häneen, keskityn vain omaan joukkueeseeni.”

Ottelun voittomaalin iski Adam Henrique, joka oli jo tehnyt käynnissä olevissa pudotuspeleissä kaksi sarjan päättänyttä jatkoaikaosumaa.

Brodeur on ollut vakuuttunut tulokashyökkääjän otteista.

”Hän on kasvanut paljon pelaajana. Juniorivuosistaan lähtien hän on tehnyt isoja maaleja ja näissä pudotuspeleissä. Hän pitää pään ylhäällä, luistelee hyvin ja suojaa hyvin. Vaikka hän ei tee aina maaleja, hän tekee paljon hyviä asioita jäällä.”

Finaalisarja jatkuu lauantai-iltana New Jerseyssa.

Samuel Savolainen, Los Angeles