Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Kanadan GP / 11.6.2017 21:00
Jäljellä 13P 0T 45M 11S

Rosbergin lopettaminen mykisti huippuasiantuntijan - "Ymmärrettävä yllätys"

Ossi Oikarinen, Jukka Rönkä 2.12.2016 15:42
Rosbergin lopettaminen mykisti huippuasiantuntijan - "Ymmärrettävä yllätys"

Ossi Oikarinen pitää Nico Rosbergin shokeeraavaa lopettamispäätöstä ymmärrettävänä.

Ossi, Nico Rosberg ilmoitti lopettavansa uransa vain muutama sen jälkeen, kun hän oli voittanut maailmanmestaruuden. Ymmärrätkö yhtään päätöstä?

Totta kai tämä oli suuri yllätys, mutta kyllä sen voi ymmärtää. Ulkopuolisten on vaikea ymmärtää, miten raskasta ja raastavaa formulakuljettajien elämä on ja miten vaativa se on paitsi kuljettajan itsensä myös heidän läheistensä kanssa. Nicon mukaan hän sanoi tajunneensa sunnuntaiaamuna, että hän ajaa tänä päivänä todennäköisesti viimeisen kisansa ja hän sanoi sen jälkeen kaiken olleen selvää. Lopullisen päätöksen lopettamisestaan hän teki maanantaina ja informoi siitä Mercedesin johtoa. Eli todella suuri ja yllättävä uutinen, mutta kuten sanoin, ymmärrään hänen logiikkansa. Jos kuljettaja tuntee, että formulakilometrit ovat tulleet täyteen ja hän ei enää olisi välttämättä täydellä sydämellä mukana, silloin parempi lopettaa. Nicokin on kiertänyt moottoriratoja koko elämänsä ja ajanut formula ykkösiä jo yli kymmenen vuotta. Se on vaatinut veronsa ja on omalla tavalla kunnoitettavaa, että Nico on tunnistanut tilanteet ja uskaltanut tehdä johtopäätökset. Monet eivät uskalla, vaan jäävät edelleen roikkumaan formularadoille jopa vuosikausiksi.

Uutinen oli yllättävä, oliko se myös surullinen?

Nico tietää omalta kannaltaan, mikä on hänelle paras ratkaisu ja sitä ratkaisua on kunnioitettava, mutta eihän tästä mihinkään pääse, että onhan tämä myös meille formulafaneille surullinen päivä. Olisi ollut todella hienoa nähdä Nico ensi kaudella ajamassa maailmanmestarina ja taistelemassa Lewis Hamiltonin kanssa. Nyt ne taistelut elävät enää videonauhoilla meidän muistoissamme.