Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tulossa Euroopan GP / 25.6.2017 16:00
Jäljellä 2P 14T 35M 1S

Huikea arvio - "Valtteri Bottaksen siirtyminen Mercedekselle riippuu yhdestä asiasta"

Ossi Oikarinen, Jukka Rönkä 2.12.2016 15:57
Huikea arvio - "Valtteri Bottaksen siirtyminen Mercedekselle riippuu yhdestä asiasta"

Ossi Oikarisen mukaan Valtteri Bottaksen mahdollisuudet päästä Nico Rosbergin paikalle Mercedekselle riippuu yhdestä asiasta.

Ossi, Nico Rosberg ilmoitti perjantaina lopettavansa F1-uransa. Avaako tämä Valtteri Bottakselle paikan Mercedesillä jo ensi kaudella?

Tietenkin asian kommentoiminen näin nopeasti tuon shokkiuutisen jälkeen on hieman uskaliasta, mutta uskoisin, että Valtteri olisi normaalioloissa ilman muuta potentiaalisten vaihtoehtojen listalla. Valtterin näytöt riittävän aivan varmasti siihen, että Mersu on hänestä kiinnostanut ja täytyy muistaa, että Vatterin manageri Toto Wolff on Mercedesin tallipäällikkö. Tarkoittaako tämä yhtälö sitä, että Valtteri ajaa ensi kaudella Lewis Hamiltonin tallikaverina, riippuu ennen muuta yhdestä asiasta - siitä, mitä Valtterin ja Williamsin sopimuksessa lukee. Onko sopimus mahdollista purkaa ja jos on, millä hinnalla. Jos se on mahdollista purkaa ja vielä kohtuuhintaan, Valtterin osakkeet ovat silloin ilman muuta korkealla. Mutta on sille listalle muitakin kuljettajia Pascal Wehrleinista alkaen. Eli mahdollista kyllä, mutta odotetaan Mercedesin ratkaisua rauhassa.

Olisiko Valtteri riittävän hyvä kuljettaja Mercedekselle?

Olisi. Valtteri on osoittanut, että hänen ajotaitonsa riittävät ajamaan lajion huipulle - siitä ei ole kahta sanaa. Se on tietenkin vielä näkemättä, onko Valtterissa sellaista särmää ja kovuutta, että hän pystyisi nousemaan Mercedekselle maailmanmestarin mittoihin asti, jäisi nähtäväksi. Ja totta kai sekin on vielä kysymysmerkki, kuinka hyvä Mercedes on ensi kaudella. Säännöt muuttuvat niin radikaalisti, etä koko autojen rakentamisen paletti muuttuu ja sitä kautta myös tallien voimasuhteet voivat muuttua. Mutta jos Mercedesillä olisi yhä ylivoimainen auto kuin tällä kaudella ja jos Valtteri ajaisi sitä, hänet nähtäisiin ilman muuta ensi kaudella korkeimmalla korokkeella. Mutat ei mennä asiioiden edelle. Lähipäivät ja lähiviikot ovat Nicon ilmoituksen jälkeen todella sähköisiä.