Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tulossa Itävallan GP / 9.7.2017 15:00
Jäljellä 11P 4T 45M 50S

Formula ykkösissä kaikkien aikojen irvikuvakuski - "Säälittävä näky"

Erkki Mustakari, Jukka Rönkä 14.5.2017 19:03
Formula ykkösissä kaikkien aikojen irvikuvakuski - "Säälittävä näky"

© All Over Press

Erkki Mustakari seivästää tylysti Williamsin tulokaskuskin Lance Strollin.

Eki, Lance Stroll jäi kärjestä kaksi kierrosta Barcelonassa ja oli koko joukon viimeinen maaliin tulleista kuljettajista. Nyt pitää kysyä suoraan: mitä ihmettä Strollin tasoinen kuljettaja tekee formula ykkösissä?

Juuri oikea kysymys - ja tässä ainoa oikea vastaus: hänellä ei pitäisi olla mitään tekemistä formula ykkösten kanssa. Keke Rosberg sanoi aikoinaan osuvasti, että formula ykköset ovat vain autourheilun korkeakoulun käyneiden, valmiiden kuljettajien kilpasarja, ei sellaisten kuljettajien, jotka vielä opettelevat tätä lajia. Stroll on vasta F1-autolla ajamisen opiskelija ja mikä hälyttävää, hänellä ei näytä olevan mitään oppimiskäyrää ylöspäin. Korkeakoulussa tällaisten luokattomien opiskelijoiden kehotettaisiin lopettamaan opiskelunsa ja Strollille pitäisi tehdä samoin. Hänet pitäisi liputtaa ulos F1-sarjasta ja pistää kasvamaan muihin sarjoihin. Nyt hän on radalla lähinnä säälittävä näky, joka tekee hallaa koko sarjalle.

Kaikki tietävät, että Stroll ajaa F1-sarjassa vain isänsä rahojen takia. Onko Williamsilla varaa ja kanttia heittää Stroll ulos tallista?

Pelkään pahoin, että ei ole. Formula ykköset on sellaista peliä, jossa rahalla saa ja hevosella pääsee - ja Williamsin on tässä kohtaa kumarrettava isä-Strollin rahaa. Totta kai jos tilanne menisi niin pitkälle, että Strollin toikkarointi alkaisi maksaa valmistajien MM-sarjan voittorahoja enemmän, tilanne muuttuisi. Mutta silloinkin toisena ja jopa todennäköisenä vaihtoehtona olisi, että isä-Stroll työntäisi kätensä entistä syvemmälle taskuihinsa ja kuittaisi ne tappiot omasta pussistaan. Se on kuitenkin selvää, että Stroll ei ole tällä hetkellä parasta mahdollista mainosta lajille. Olen sanonut jo aiemmin, että jos tallikaveri jää tallin toisesta kuljettajasta enemmän kuin 0,4 sekuntia kierroksella, niin silloin hitaampaa autoa ajaa väärä mies. Ja Williamsilla ollaan nyt siinä tilanteessa. 

Tilaa Urheilulehti tästä linkistä hurjaan tarjoushintaan!