Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tulossa Euroopan GP / 25.6.2017 16:00
Jäljellä 2P 14T 55M 16S

Ferrarin faneilla ei syytä huoleen - "Kimi on seuraava tämän kauden 'uusi' voittaja"

Erkki Mustakari 14.6.2017 11:07
Ferrarin faneilla ei syytä huoleen - "Kimi on seuraava tämän kauden 'uusi' voittaja"

Erkki Mustakari uskoo Ferrarin palaavan voittotaisteluun jo seuraavassa kisassa Bakussa.

Eki, Ferrari kompuroi pahasti Kanadan GP:ssä. Pitääkö Kimi Räikkösen ja Ferrarin fanien olla huolissaan?

Ei pidä. Ferrarilla oli Montrealissa vaikeuksia supersoftien renkaiden säätöjen kanssa ja kun niitä ei saatu toimimaan maksimaalisella tavalla, oltiin ongelmissa. Ongelmia kuvaa se, että Ferrari oli kärkitalleista ainoa, joka joutui vaihtamaan renkaat kahdesti. Kun alle saatiin toimivammat renkaat, Kimi ja Sebastian Vettel olivat pitkään kisan nopeimmat kuljettajat.

Eli uskot, että Ferrari voi palata voittojen tielle jo reilun viikon päästä Bakussa?

Kyllä. Bakun rata on jossakin määrin verrattavissa Montrealin rataan pitkien suorien ja hitaiden mutkien takia ja Bakun radallakin tarvitaan tehoja moottorista sekä kestäviä jarruja. Yksi osa radasta kuitenkin poikkeaa paljon Montrealin radasta ja se on lähes 300 asteen ympyrä, jota kierretään oikealle kovan lähtökiihdytyksen jälkeen. Siinä ei ohitella, mutta radan suorilla kylläkin. Jos ja kun Ferrari saa rengassäädöt kohdilleen, he ovat ilman muuta Bakussa voittotaistelussa Mercedesten kanssa.

Max Verstappen otti maagisen lähdön Montrealissa, mutta joutui keskeyttämään konerikon vuoksi. Milloin me näemme Red Bullin palaavan mukaan voittotaisteluun?

Se on hyvä kysymys. Olisi lajin kannalta hienoa, jos kärkitaistelussa olisi aidosti kolmaskin talli, mutta kyllähän totuus on se, että Mersut ja Ferrarit ovat vielä askeleen Red Bullia edellä. Max Verstappenia ja Daniel Ricciardoa ei voi kuitenkaan koskaan aliarvioida. Kanadassa hirmulähdön ottanut Verstappen on aina otettava huomioon, vaikka Red Bullin paketti ei yltäisikään Mercedeksen ja Ferrarin tasolle. Sen minkä Verstappen häviää työkalussaan, sen hän voi paikata ”kädellään”, kuten ilmaisu kuuluu. Toivotaan, että myös Red Bull pääsee voiton makuun tällä kaudella, mutta ei se helppoa ole ilman kahden muun kärkitallin ongelmia tai kolarointeja. Jos tämän kauden seuraavasta ”uudesta” voittajasta pitäisi lyödä vetoa, niin kyllähän se on Kimi Räikkönen.